Cursussen

Profetisch schilderen

Profetisch schilderen

Naast het uitspreken van profetische woorden zijn er ook andere mogelijkheden om profetisch te “spreken”. Profetisch schilderen is daar één van de vormen van en beoogt via een schilderij een boodschap van God door te geven aan de ontvanger. Het voordeel daarvan is dat het schilderij de ontvanger blijft herinneren aan de woorden die God tot hem of haar gesproken heeft. Als het schilderij op een goed plaats wordt opgehangen natuurlijk…

Er zijn verschillende mensen die zich hier mee bezig houden, hieronder stellen we er een aantal aan je voor.

Hemels Atelier

Hemels Atelier ziet profetisch schilderen als schilderen vanuit de inspiratie door de Heilige Geest, ook wel christelijk intuïtief schilderen genoemd. God gebruikt de schilder om Zijn woorden te verbeelden, de schilder en de ontvanger van het schilderij worden hierdoor beiden gezegend. Profeteren is volgens 1 Cor. 14:3, stichtend, vermanend en bemoedigend. Profeteren kan in woorden gevat worden maar ook in een schilderij. Wil je weten wanneer je een (laagdrempelige) workshop kunt volgen klik dan hier.

Zij ontkiemt

Hoe zou het zijn als je Gods stem leert verstaan en bouwt aan intieme relatie met Hem. Waardoor je gaat ontdekken wat God in jou, rondom jou en dóór jou heen wil doen. Zodat jij ontkiemt vanuit wie je al bent, tot de vrouw die Hij voor ogen heeft.

Profetisch schilderen is schilderen vanuit de verbinding met Gods hart en Zijn gedachten. Welke je gaat verbeelden op het doek. Dit beeld is opbouwend, bemoedigend en vertroostend voor jezelf of een ander. Het gaat hierbij om de relationele ontmoeting met God, niet om het creëren van het perfecte plaatje. Je hoeft geen schildertalent of creabea te zijn. Geef jezelf over aan Hem en ontdek Zijn boodschap voor jou. Aanmelden kan op deze website

Marion de Jong

Marion de Jong is al jaren lang bezig met profetisch schilderen en geeft inzichten door die zij in de loop van de tijd heeft opgebouwd. Zij gelooft dat profetische schilderijen of kunstwerken een positieve zegenende invloed hebben op plaatsen waar zij worden tentoongesteld. Daarmee wordt profetisch schilderen een belangrijke taak. Het maakt Gods Koninkrijk en heerschappij zichtbaar in de samenleving. Het heeft als uitwerking dat Gods invloed in de samenleving wordt geplaatst.

Ze gaf in het verleden regelmatig cursussen en maakt kunstige schilderijen. Nu richt ze zich op de Dutch Art Academy.

Reacties uitgeschakeld voor Profetisch schilderen