Cursussen

Profetisch schilderen

Profetisch schilderen

Naast het uitspreken van profetische woorden zijn er ook andere mogelijkheden om profetisch te “spreken”. Profetisch schilderen is daar één van de vormen van en beoogt via een schilderij een boodschap van God door te geven aan de ontvanger. Het voordeel daarvan is dat het schilderij de ontvanger blijft herinneren aan de woorden die God tot hem of haar gesproken heeft. Als het schilderij op een goed plaats wordt opgehangen natuurlijk…

Er zijn verschillende mensen die zich hier mee bezig houden, hieronder stellen we er een aantal aan je voor.

Marion de Jong

Marion de Jong is al jaren lang bezig met profetisch schilderen en geeft inzichten door die zij in de loop van de tijd heeft opgebouwd. Zij gelooft dat profetische schilderijen of kunstwerken een positieve zegenende invloed hebben op plaatsen waar zij worden tentoongesteld. Daarmee wordt profetisch schilderen een belangrijke taak. Het maakt Gods Koninkrijk en heerschappij zichtbaar in de samenleving. Het heeft als uitwerking dat Gods invloed in de samenleving wordt geplaatst.

Ze geeft regelmatig cursussen. Voor meer informatie over inhoud, duur, data en opgave verwijzen we naar Profetisch schilderen 1 en Profetisch schilderen 2.

Hemels Atelier

Hemels Atelier ziet profetisch schilderen als schilderen vanuit de inspiratie door de Heilige Geest, ook wel christelijk intuïtief schilderen genoemd. God gebruikt de schilder om Zijn woorden te verbeelden, de schilder en de ontvanger van het schilderij worden hierdoor beiden gezegend. Profeteren is volgens 1 Cor. 14:3, stichtend, vermanend en bemoedigend. Profeteren kan in woorden gevat worden maar ook in een schilderij. Wil je weten wanneer je een (laagdrempelige) workshop kunt volgen klik dan hier.

Reacties uitgeschakeld voor Profetisch schilderen